Felhasználási útmutató/Technológiai leírás

Felhasználási Javaslat

A folyékony tapéta felkenésének ismertetése

A tapéta felhordása előtt a falat elő kell készíteni.
A fal nagyobb egyenetlenségeit, repedéseit javítani kell (glettelés). Javítás után a falat vízzáró festékkel kell alapozni. A faltól függően, különböző alapozókat kell alkalmazni. További információért érdeklődjön cégünknél. Az alapozás legyen egyenletes, mert a kihagyott legkisebb felületen is színváltozások lehetségesek. Az alapozáshoz teddy henger és ecset ajánlott.

A folyékony tapéta alapanyag előkészítése:

A felhordás előtt célszerű legalább 24 órával a ragasztóanyagot vízben oldani, és többször megkeverni a csomómentesség érdekében. Általában kb. 5-6 négyzetméterre elegendő tapétaanyaghoz 12 liter vízben feloldott 40 dkg ragasztóanyag szükséges. A gyakorlatban addig adagoljuk a száraz tapétaanyagot a vízben feloldott ragasztóhoz, amíg egy glettelhető masszát kapunk. (Ez a massza ne legyen túl híg.) A ragasztóanyaghoz kézzel célszerű a tapéta-alapanyagot hozzáadni, és csomómentesen elkeverni.

(Amennyiben a dekorációs hatás növelése érdekében csillámport is használunk, akkor a csillámport a ragasztóanyagba kell keverni.)

A folyékony tapéta felhordása a már előkészített és az alapozás után száraz falra:

A tapéta felhordása az alapozás befejezése után mintegy 8 órával történjék. A masszát műanyag glettlapáttal kell a falra felvinni, (glettelni) úgy hogy egyidejűleg csak egy maréknyi anyag kerüljön a glettlapátra.

A felhordás után az anyag száradási ideje, hőmérséklettől függően 3-4 nap. A száradási idő alatt kerülni kell a hirtelen hőmérséklet emelkedést csökkenést és a porképződéssel járó tevékenységeket.

A kiválasztott színt csak a tapéta teljes száradása után kapjuk meg.

Társaságunk a tapétát ragasztóanyaggal együtt, a kiválasztott színben és az igényelt mennyiségben rövid határidőre tudja biztosítani. (A minimálisan rendelhető mennyiség 5 négyzetméter és ennek többszöröse.)

A fenti technológiai leírás csak az általunk forgalmazott termékhez alkalmazható.

Ismerjen meg egy modern falburkolatot, a folyékony textiltapétát!

A festés, tapétázás munkálatait igencsak meggondoljuk. A vele járó felfordulásra, porra egyáltalán nincs szükségünk. A textiltapéta kivitelezése gyorsabb, egyszerűbb és sok-sok évre szól. Szakértelem nélkül is fel lehet kenni, igény esetén ebben szóban, és írásban is segítségükre vagyunk.

Egybefüggő felületet nyújt a kenhető textiltapéta, melyet nem kell illeszteni, nem kell külön a falat glettelni-csiszolni, hanem csak fel kell kenni. Nem számít, hogy ferde felületre, homorú-domború vagy egyenes falra kenjük, a felületet éppoly egybefüggő marad. Flexibilis, az új építésű házak falaira is felrakható, ha a vakolat kiszáradt. A fenti folyamattal órák alatt elkészül az adott helység új, modern és különlegesen dekoratív burkolata.

Otthonokba, irodákba, bemutatótermekbe, stúdiókba, exclusív és egyedi küllemet biztosít, színeiben igény szerint tud válogatni!

Amennyiben úgy gondolja, hogy mégsem állna neki önállóan a fenti folyamatnak, bízza szakembereinkre az falburkolást, a folyékony textiltapéta kivitelezését! Tanácsokkal, ötletekkel is készséggel látjuk el mindezzel kapcsolatban! Érdeklődjön a megadott elérhetőségeinken!